Finnish DiGRA

About the Chapter

Suomen pelitutkimuksen seura ry on toiminut DiGRA:n Suomen paikallisjaostona marraskuusta 2021 alkaen. Seuran jäsenet voivat halutessaan liittyä myös DiGRA:n jäseniksi.

Suomen pelitutkimuksen seura on monitieteinen pelitutkimusta edistävä yhdistys. Pelitutkimus tarkoittaa tässä korkeatasoista tutkimustyötä ja tutkimukseen perustuvaa koulutusta, joka liittyy peleihin, leikkiin, pelaamiseen ja pelillistymiseen sekä niiden ilmentymiin läpi tieteenalojen. Seura toimii pelitutkimusta harjoittavien henkilöiden edustajana, yhdyssiteenä ja tukena Suomessa. Seura myös koordinoi kansainvälisiä yhteyksiä suomalaiselle pelitutkimukselle ja on DiGRA:n Suomen paikallisjaosto.

Seuran vakiintuneeseen toimintaan kuuluu joka kevät järjestettävä Pelitutkimuksen päivä sekä pelialan opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuoden parhaat suomalaisissa korkeakouluissa tehdyt opinnäytetyöt. Lisäksi seura julkaisee Pelitutkimuksen vuosikirjaa (https://pelitutkimus.journal.fi), joka on suomenkielinen, vertaisarvioitu, avoin tiedejulkaisu.

In English

The Finnish Society for Game Research has acted as the Finnish DiGRA chapter since November 2021.

Become a DiGRA Member

Join the premier international association for professionals, academics, developers and other individuals interested in the evolving fields of digital gaming and game studies.